Sinds de uitbraak van het Covid-19 virus en de aanscherping van de maatregelen van de overheid afgelopen maandag, is mijn praktijk “fysiek” gesloten. Dit heeft ervoor gezorgd, en niet alleen bij mij, dat de noodzaak van online behandelen in een grote stroomversnelling terecht is gekomen.

Ik heb bij ehealth specialists een webinar gevolgd over hoe je als therapeut vorm kunt geven aan online sessies, waar je op moet letten, de technische aspecten, enz.
De komende week volg ik diverse masterclasses waarin dieper in gegaan wordt op de diverse methodieken in therapiebehandeling en hoe je dat kunt doen via beeldbellen.

In een crisis is het ook belangrijk dat je nadenkt over je mogelijkheden en kansen. Dat je kijkt naar oplossingen voor problemen waar je nu tegenaan loopt. Ik ben dat nu dus ook aan het doen, met vallen en opstaan.
Tevens vind ik het belangrijk dat ik juist in deze onzekere, verwarrende tijd beschikbaar kan blijven voor mijn cliënten en eventuele nieuwe cliënten.

Resumerend: ik ben online open en beschikbaar. Het beeldbellen doe ik op afspraak, ik heb thuis een eigen praktijkruimte van waaruit ik rustig kan bellen en praten met mijn cliënt. Ik gebruik voor het beeldbellen het programma ZOOM, dat mooie mogelijkheden biedt en waarin ik op een online veilige manier met een cliënt kan werken.

</