Cliëntervaringen

Voor mij was het een grote stap om naar een therapeut te gedaan.  Maar als ik nu zie wat die paar sessies mij gebracht hebben,  raad ik het iedereen aan.

Nogmaals dank!

maart 2021

In het voorjaar van 2017 werd ik voor het eerst moeder van een prachtige zoon. Hoewel ik niet uitkeek naar de bevalling, was ik ervan overtuigd dat ‘ik dat wel even ging doen’. Mijn grootste angst werd helaas werkelijkheid; het werd een keizersnede. Een scenario waar ik uiteraard wel over had nagedacht, maar niet had bedacht dat het mij zou gebeuren. Ik baalde er enorm van en had het gevoel dat ik gefaald had. Want waarom konden al mijn vriendinnen het wel en ik niet?

Zomer 2020 zou ik opnieuw moeder worden. Dit keer wilde ik enorm graag natuurlijk bevallen. Een soort ‘goedmakertje’. Hoewel het er in eerste instantie naar uit zag dat dit kon, werd het in de laatste week toch afgeraden en zou het tóch weer een keizersnede worden. Ik was radeloos, verdrietig en voelde me machteloos.

Na mijn bevalling had ik het idee dat ik alles wel geaccepteerd had. Maar bij elke gedachte en in elk gesprek over de bevalling kwamen de tranen. De verloskundige zei tegen mij dat ik hier niet mee moest blijven lopen en raadde mij aan eens met Mirjam te gaan praten. Met enige tegenzin ging ik dan maar, want ik had het gevoel dat ‘ik dit ook niet zelf kon oplossen’. Wederom een gevoel van falen.

De gesprekken met Mirjam waren meteen vertrouwd. Ik had echt het gevoel haar alles te kunnen vertellen. Ook als er emoties waren die ik niet in eerste instantie uitsprak, zag ze dat en hielp ze mij die te uiten. Tijdens de sessies kwamen er dingen naar boven waarvan ik dacht deze verwerkt te hebben, maar die stiekem onderhuids nog bleken te borrelen.

Mirjam is een zeer deskundig, fijn en prettig persoon. Ze stelt je op je gemak en geeft vertrouwen waardoor je open durft te zijn. Mirjam heeft mij enorm geholpen en ik kan inmiddels met trots en tranen – van geluk – terugkijken op de geboortes van mijn zoons.

februari 2021

Ongeveer 35 jaar kamp ik al met hyperventilatie en angst/paniekaanvallen.

De ene periode was het erger dan de andere periode. Elke keer sloeg ik mezelf er wel doorheen.

Gewoon doorgaan was en is mijn mentaliteit. Ik bleef en blijf altijd positief in het leven staan. De mensen kennen mij als een vrolijk persoon. Maar ja niet alles is aan de buitenkant even mooi want diep van binnen was het toch best wel een rommeltje.

Maar in de loop van jaren kwamen er steeds meer kwaaltjes bij, tot ik haast niet meer zomaar de deur uit wilde gaan zonder erbij na te denken. (straatvrees?) Ik kreeg blaasproblemen, althans dat dacht ik.

Ik kwam via de huisartspraktijkondersteuner bij ProFundum terecht en daar kwam mijn therapeute erachter dat mijn probleem veel dieper lag.

Zij heeft mij toen Mirjam geadviseerd.

Ik die heel sceptisch is over dit soort dingen. Ik die denk dat ik alles wel aankan en het probleem vanzelf wel weer oplost. Maar iets in mij had zoiets van…jaahh ik kamp hier al zolang mee laat ik het maar proberen. Niet geschoten is altijd mis, toch?

Vanaf dag 1 dat ik Mirjam leerde kennen had ik al zo’n goed gevoel. Wat een warm en lief persoon.

Na wat gesprekken wist zij mij te raken en het probleem te op te sporen. Daar volgde een EMDR therapie uit. Deze EMDR was zo zwaar maar ze heeft me zo goed erdoorheen geleid. Ze was heel geduldig, lief en zorgzaam. Na de EMDR therapie nog wat nagesprekken gehad wat mij goed deed en steeds meer beter ging voelen. Zij heeft mij geleerd om hoe om te gaan met sommige gevoelens. Dit heeft mij echt gebracht naar wie ik nu ben. Ik ga zeker nu minder nadenkend  de deur uit.

Met met haar hele goede adviezen ga ik zeker wel komen.

Ik zal Mirjam zeker aanraden. Ze is lief, zorgzaam en ze is gewoon heel goed in haar vak.

januari 2021

Onverwachts kwam ik in een paniekaanval terecht, een paniekaanval van drie kwartier. Na die eerste aanval kreeg ik constant kleinere paniekaanvallen diezelfde dag. De dag erna durfde ik helemaal niets meer. Durfde niet te eten, drinken, alleen te zijn, samen met iemand te zijn, bellen, naar buiten, noem het maar op. En uiteindelijk ontstond er een angststoornis.

En ja, hoe komt het nou dat ik hier opeens last van had? Ik bleek zo erg overspannen dat mijn lichaam zelf een teken gaf om rustiger aan te doen. En waarom? Omdat ik altijd maar door en door ging, dacht ik… Maar het bleek veel en veel dieper te liggen.

Ik hoorde via een bekende iets over Mirjam, maar ik was zo ontzettend sceptisch, mijn angsten waren zo groot. Ik had er geen vertrouwen in dat iemand mij kon helpen.

Maar toch maakte ik een afspraak bij Mirjam en tot op de dag van vandaag ben ik zo blij dat ik die stap toen had gezet. Ik kwam binnen en ik had meteen een goed gevoel bij haar. Ik deelde eigenlijk nooit mijn emoties en gebeurtenissen met iemand. Maar bij Mirjam kreeg ik echt het gevoel dat ze me begreep en dat mijn angsten en emoties niet overdreven waren.

Ik ben echt tevreden over de sessies bij Mirjam. Voordat ik bij haar terecht kwam kon ik nog maar moeilijk dingen positief inzien. Mirjam kwam er al snel achter waar de problemen zagen. Vanuit daar begon ze te werken. Ze neemt alle tijd om over je dingen te praten, Mirjam past zich aan aan jou. Bij de tweede sessie vertelde ze iets over EMDR therapie. Ze legde uit waarom ze dacht dat het voor mij een goede optie zou zijn. Ze vroeg me of ik dat zag zitten en ik was wat sceptisch, maar toch er mee ingestemd. Een week later had ik de therapie en vanaf dat moment is er zoveel last van mijn schouder gevallen. Dezelfde dag nog en de dagen, weken daarna heb ik ontzettend grote stappen gemaakt. Tot op de dag van vandaag blijf ik maar doorgroeien en stappen maken.

Ik ben Mirjam heel erg dankbaar voor de sessies. Zo’n vertrouwd gevoel heb ik zelden gevoeld. Ik kon met een gerust hart alles delen en ze ging er zo goed mee om.

Twijfel niet om de stap te zetten naar het vragen van hulp. Ik zou niet weten waar ik zonder Mirjam op dit moment had gestaan. Onwijs bedankt Mirjam!

oktober 2020

Via Profundum ( bekken en bodemspecialist ) ben ik in contact gekomen met Mirjam.  Na een traumatische bevalling liep ik al 3 jaar met klachten rond. Verschillende hulpverleners hadden met mij meegedacht , behandeld , deze  ervaringen waren niet altijd prettig wat er voor zorgde dat de behandeling bij Profundum ook stagneerde.

Mirjam heeft mij geholpen door middel van gesprekken en EMDR  om de eerdere ervaringen een plek te geven om te gaan met de chronische pijn.  De behandelingen hebben er voor gezorgd dat ik meer vertrouwen kreeg in de behandeling bij Profundum,  ik stappen durfde te zetten en dat ik minder boos kon zijn op de pijn. Ik leerde wat mij kon helpen om de pijn te verzachten in plaats van mij er tegen te verzetten.

Ik heb Mirjam ervaren als een hele prettige , vriendelijke therapeut die zorg op maat levert.

Het heeft mij geholpen om een stap te zetten in het proces naar minder pijn maar ook naar acceptatie dat  mijn lijf niet meer kan wat het eerst kon.

Het is een waardevol traject geweest wat ik veel meer vrouwen met een traumatische bevalling zou gunnen.

februari 2020

februari 2020

Ik kwam bij Mirjam nadat ik doorverwezen was, na een traumatische bevalling. Ik kon er niet over nadenk