Cliëntervaringen

Voor mij was het een grote stap om naar een therapeut te gedaan.  Maar als ik nu zie wat die paar sessies mij gebracht hebben,  raad ik het iedereen aan.

Nogmaals dank!

maart 2021

In het voorjaar van 2017 werd ik voor het eerst moeder van een prachtige zoon. Hoewel ik niet uitkeek naar de bevalling, was ik ervan overtuigd dat ‘ik dat wel even ging doen’. Mijn grootste angst werd helaas werkelijkheid; het werd een keizersnede. Een scenario waar ik uiteraard wel over had nagedacht, maar niet had bedacht dat het mij zou gebeuren. Ik baalde er enorm van en had het gevoel dat ik gefaald had. Want waarom konden al mijn vriendinnen het wel en ik niet?

Zomer 2020 zou ik opnieuw moeder worden. Dit keer wilde ik enorm graag natuurlijk bevallen. Een soort ‘goedmakertje’. Hoewel het er in eerste instantie naar uit zag dat dit kon, werd het in de laatste week toch afgeraden en zou het tóch weer een keizersnede worden. Ik was radeloos, verdrietig en voelde me machteloos.

Na mijn bevalling had ik het idee dat ik alles wel geaccepteerd had. Maar bij elke gedachte en in elk gesprek over de bevalling kwamen de tranen. De verloskundige zei tegen mij dat ik hier niet mee moest blijven lopen en raadde mij aan eens met Mirjam te gaan praten. Met enige tegenzin ging ik dan maar, want ik had het gevoel dat ‘ik dit ook niet zelf kon oplossen’. Wederom een gevoel van falen.

De gesprekken met Mirjam waren meteen vertrouwd. Ik had echt het gevoel haar alles te kunnen vertellen. Ook als er emoties waren die ik niet in eerste instantie uitsprak, zag ze dat en hielp ze mij die te uiten. Tijdens de sessies kwamen er dingen naar boven waarvan ik dacht deze verwerkt te hebben, maar die stiekem onderhuids nog bleken te borrelen.

Mirjam is een zeer deskundig, fijn en prettig persoon. Ze stelt je op je gemak en geeft vertrouwen waardoor je open durft te zijn. Mirjam heeft mij enorm geholpen en ik kan inmiddels met trots en tranen – van geluk – terugkijken op de geboortes van mijn zoons.

februari 2021

Ongeveer 35 jaar kamp ik al met hyperventilatie en angst/paniekaanvallen.

De ene periode was het erger dan de andere periode. Elke keer sloeg ik mezelf er wel doorheen.

Gewoon doorgaan was en is mijn mentaliteit. Ik bleef en blijf altijd positief in het leven staan. De mensen kennen mij als een vrolijk persoon. Maar ja niet alles is aan de buitenkant even mooi want diep van binnen was het toch best wel een rommeltje.

Maar in de loop van jaren kwamen er steeds meer kwaaltjes bij, tot ik haast niet meer zomaar de deur uit wilde gaan zonder erbij na te denken. (straatvrees?) Ik kreeg blaasproblemen, althans dat dacht ik.

Ik kwam via de huisartspraktijkondersteuner bij ProFundum terecht en daar kwam mijn therapeute erachter dat mijn probleem veel dieper lag.

Zij heeft mij toen Mirjam geadviseerd.

Ik die heel sceptisch is over dit soort dingen. Ik die denk dat ik alles wel aankan en het probleem vanzelf wel weer oplost. Maar iets in mij had zoiets van…jaahh ik kamp hier al zolang mee laat ik het maar proberen. Niet geschoten is altijd mis, toch?

Vanaf dag 1 dat ik Mirjam leerde kennen had ik al zo’n goed gevoel. Wat een warm en lief persoon.

Na wat gesprekken wist zij mij te raken en het probleem te op te sporen. Daar volgde een EMDR therapie uit. Deze EMDR was zo zwaar maar ze heeft me zo goed erdoorheen geleid. Ze was heel geduldig, lief en zorgzaam. Na de EMDR therapie nog wat nagesprekken gehad wat mij goed deed en steeds meer beter ging voelen. Zij heeft mij geleerd om hoe om te gaan met sommige gevoelens. Dit heeft mij echt gebracht naar wie ik nu ben. Ik ga zeker nu minder nadenkend  de deur uit.

Met met haar hele goede adviezen ga ik zeker wel komen.

Ik zal Mirjam zeker aanraden. Ze is lief, zorgzaam en ze is gewoon heel goed in haar vak.