Cliëntervaringen

Voor mij was het een grote stap om naar een therapeut te gedaan.  Maar als ik nu zie wat die paar sessies mij gebracht hebben,  raad ik het iedereen aan.

Nogmaals dank!

maart 2021

In het voorjaar van 2017 werd ik voor het eerst moeder van een prachtige zoon. Hoewel ik niet uitkeek naar de bevalling, was ik ervan overtuigd dat ‘ik dat wel even ging doen’. Mijn grootste angst werd helaas werkelijkheid; het werd een keizersnede. Een scenario waar ik uiteraard wel over had nagedacht, maar niet had bedacht dat het mij zou gebeuren. Ik baalde er enorm van en had het gevoel dat ik gefaald had. Want waarom konden al mijn vriendinnen het wel en ik niet?

Zomer 2020 zou ik opnieuw moeder worden. Dit keer wilde ik enorm graag natuurlijk bevallen. Een soort ‘goedmakertje’. Hoewel het er in eerste instantie naar uit zag dat dit kon, werd het in de laatste week toch afgeraden en zou het tóch weer een keizersnede worden. Ik was radeloos, verdrietig en voelde me machteloos.

Na mijn bevalling had ik het idee dat ik alles wel geaccepteerd had. Maar bij elke gedachte en in elk gesprek over de bevalling kwamen de tranen. De verloskundige zei tegen mij dat ik hier niet mee moest blijven lopen en raadde mij aan eens met Mirjam te gaan praten. Met enige tegenzin ging ik dan maar, want ik had het gevoel dat ‘ik dit ook niet zelf kon oplossen’. Wederom een gevoel van falen.

De gesprekken met Mirjam waren meteen vertrouwd. Ik had echt het gevoel haar alles te kunnen vertellen. Ook als er emoties waren die ik niet in eerst