Cliëntervaringen2020-10-14T12:17:42+00:00

Cliëntervaringen

Via Profundum ( bekken en bodemspecialist ) ben ik in contact gekomen met Mirjam.  Na een traumatische bevalling liep ik al 3 jaar met klachten rond. Verschillende hulpverleners hadden met mij meegedacht , behandeld , deze  ervaringen waren niet altijd prettig wat er voor zorgde dat de behandeling bij Profundum ook stagneerde.

Mirjam heeft mij geholpen door middel van gesprekken en EMDR  om de eerdere ervaringen een plek te geven om te gaan met de chronische pijn.  De behandelingen hebben er voor gezorgd dat ik meer vertrouwen kreeg in de behandeling bij Profundum,  ik stappen durfde te zetten en dat ik minder boos kon zijn op de pijn. Ik leerde wat mij kon helpen om de pijn te verzachten in plaats van mij er tegen te verzetten.

Ik heb Mirjam ervaren als een hele prettige , vriendelijke therapeut die zorg op maat levert.

Het heeft mij geholpen om een stap te zetten in het proces naar minder pijn maar ook naar acceptatie dat  mijn lijf niet meer kan wat het eerst kon.

Het is een waardevol traject geweest wat ik veel meer vrouwen met een traumatische bevalling zou gunnen.

februari 2020

februari 2020

Ik kwam bij Mirjam nadat ik doorverwezen was, na een traumatische bevalling. Ik kon er niet over nadenken of praten zonder dat mijn emoties mij overnamen. Emoties in verdriet maar ook boosheid, mijn grote angst was dat ik mijn kind wat aan zou doen, puur uit de frustratie die binnen in me zat. Ik reageerde al heftig op de kleine irritaties. Ik en mijn lichaam waren gewoon niet op een goede plek. En de vraag aan mijzelf ‘ben ik dit echt geworden’?

De eerste stap is hulp zoeken en je durven open te stellen, daarbij heb je iemand nodig waar je je veilig en goed bij voelt, Mirjam maakt dit ook goed duidelijk wat voor belang dat is zonder dat vertrouwen kom je er simpelweg niet. Ook al was het voor mij een uur rijden, het was mij alles waard.

Normaal een gesloten boek, met de gedachte “ik kom alleen maar voor mijn bevalling, het verdere verleden ben ik zeker niet van plan om daar wat mee te doen”. Ik wilde me gewoon niet te bloot geven. Maar Mirjam geeft je een gevoel van waarde met behoorlijk empathisch vermogen, zodat het veilig voelt. Mijn boek ging open, wellicht voor het eerst in mijn hele leven.

Ik kreeg EMDR therapie voor mijn bevallingstrauma, vervolgens zijn we langs mijn andere ‘demons’ gegaan. Als jong meisje ben ik misbruikt en heb huiselijk geweld in een eerdere relatie meegemaakt.

Het was een zwaar proces maar Mirjam was daar, die mij de extra kracht gaf om het proces door te zetten, het doorgronden van mijn diepste verdriet, die ik zelf dacht niet te hebben maar vond zij hem wel.

De dag vandaag ben ik opnieuw geboren, al heel snel tijdens de therapie vielen de ergste emoties en frustratie van mijn af, ik begon mezelf weer opnieuw te leren kennen.

Ik kan zeggen: ik ben dit; de persoon aan het begin van mijn therapie was ik gewoon niet, maar een opeenstapeling van alle ervaringen die ik in mijn leven heb moeten doorstaan en nooit wat mee heb gedaan.

Ik zit nu sterker in mijn vel dan ooit, de rust in mijn hoofd heb ik weer terug. Ik kan nu foute gedachten van reële scheiden. Ik kan nu gelukkig zijn en mezelf weer vullen met mooie dingen in mijn leven.

Ik ben Mirjam zo dankbaar, zonder haar had ik dit niet voltrokken. Waar je normaal bij je laatste behandeling blij bent dat het over is, wilde ik eigenlijk niet dat er een einde aan kwam. Maar ik moet nu toch op mijn eigen benen staan en dat gaat me zeker lukken.

januari 2020

Een trauma, dat overkomt mij niet, althans dat dacht ik altijd.
Maar stiekem liep ik er al jaren mee rond, onbewust.
Na vele therapieën, en een operatie werd ik doorverwezen naar Estivé.

Vaginisme dat had ik.
Vreselijk..
Iets wat het ergste is wat een vrouw kan overkomen.. zo dacht ik erover..
Ik kon geen gemeenschap hebben met iemand.. waarom ik?
Na vele therapieën doorverwezen naar het ziekenhuis, En ja, ik was niet gek in mijn hoofd.. ik had me die pijn niet aangepraat .. mijn gevoel werd bevestigd.
Mijn vagina was te nauw, en hier ben ik aan geopereerd.

Na mijn operatie ben ik doorverwezen naar Mirjam Nederlof van Estivé.
Zij ging mij erbij helpen mijn trauma wat ik hierdoor opgelopen had te verwerken.

En dit is meer dan gelukt. Ik heb ongeveer 6/7 sessies bij Mirjam gehad.
Mirjam is een rustige, lieve begripvolle vrouw, die een heel goed luisterend oor bied, en je helpt met je problemen/trauma’s overweg te gaan.
Dit had ik echt nodig, ik zat er compleet doorheen.

Ik heb veel gesprekken met Mirjam gehad die me onwijs geholpen hebben. Daarna zijn we overgegaan op ontspanningstherapie, en daarna op EMDR therapie.
Dat laatste, EMDR therapie, is echt voor mij heel bijzonder geweest.
Het stemmetje wat ik had in mijn hoofd met : “Je kan nooit gemeenschap hebben”, of “gemeenschap doet onwijs zeer”, is verdwenen!
Ik kan niet uitleggen wat dit met mij heeft gedaan, Ik raad het dan ook echt iedereen aan, als je een trauma hebt en je weet niet meer hoe je ermee om moet gaan om contact op te nemen met Estivé, of met wie dan ook, in ieder geval praat erover en zoek hulp!

Ik ben nu een aantal maanden verder, en heb echt onwijs veel aan Mirjam gehad.
Zonder haar was mij dit alleen niet gelukt.

Lieve meiden, dames, jongens, heren:
Twijfel niet, Want alleen jijzelf kan je eigen gelukkig maken, en iemand anders niet.
en mij is het ook gelukt!! waar ik nu meer dan trots op ben.

juli 2019

In september 2018 was ik op. Na een lange periode van zorgen voor en zorgen hebben om brak bij mij het lijntje.
Ik sliep helemaal niet meer , moest alsmaar huilen, had angstaanvallen en was mezelf helemaal kwijt. Terwijl ik juist iemand ben die alles onder controle heeft. Die alles aan kan, meerdere dingen tegelijk kan doen.
Dat drijven op adrenaline heeft me uiteindelijk genekt.
Het beste wat ik in die periode kon doen was naar Mirjam gaan.
Door ademhalingsoefeningen en inzichtelijk maken waarom ik ben die ik ben werd al heel veel duidelijk.
Ik ben niet verantwoordelijk voor de hele wereld. Hoef niet de broek van iedereen op te houden. Dat gaf al heel wat rust.
Maar vooral de EMDR sessies hebben rust gebracht. De scherpe kantjes van mijn traumatische ervaringen zijn eraf.
Na 8 maanden ben ik bij Mirjam gestopt. Ik voel me sterker en de wetenschap dat ik altijd bij haar terecht kan is prettig.
Ik ken mijn valkuilen, weet hoe ik de ademhaling rustig kan krijgen en zeg veel vaker “nee”. En gek genoeg….niemand die daar moeite mee heeft.
Mirjam, je bent een kanjer. Alles was goed, alles kon. Je hebt me super geholpen. Dank je wel.

juni 2019

Alles uit het leven halen wat erin zit, socializen, sporten, werken, studeren, reizen, feestje hier, etentje daar… Energie voor tien en alles gaat voor de wind. Totdat ik na drie maanden buitenland thuiskom en mijn lichaam niet meer aan mijn wensen kan voldoen. Dokters- en ziekenhuisbezoek leverde geen verklaring op, dus pakte ik mijn bezigheden weer op. Ondertussen putte ik mijn lichaam uit, verergerden de (pijn)klachten totdat ik na een jaar op was. Een doorverwijzing naar een tropenarts was nog een optie en al snel volgde toch de verklaring: ik bleek een darmparasiet te hebben opgelopen die inmiddels één jaar de dienst had uitgemaakt. De diagnose gaf enerzijds rust. Anderzijds was er de conclusie dat behandeling maar beperkt werkt ondanks herhaling. De klachten kunnen dus altijd om de hoek komen en dat gebeurde regelmatig. Het maakte me onrustig en ik veranderde op bepaalde vlakken van levensgenieter naar control freak. Hulp vragen staat niet hoog op mijn to-do-list en ik koos ervoor om op eigen wijze te dealen met de klachten. Diep vanbinnen wist ik dat deze manier van (over)leven me steeds vaker en heftiger confronteerde met mijn beperkingen.
Een half jaar geleden, bijna tien jaar later, heb ik uiteindelijk de wijze stap gezet om hulp te vragen en aanvaarden. Bij Mirjam was ik op de juiste plek, ze heeft een luisterend oor en een warm hart. Ze is doortastend, stelt de juiste vragen en kaatst vragen terug om je eigen inzicht te vergroten. In het begin heeft vooral de ontspanning centraal gestaan en de acceptatie dat mijn darmen, ondanks de ongemakken en regelmatige pijn, er mogen zijn. Via emdr-therapie keek ik terug op de afgelopen jaren om stap voor stap de nare ervaringen m.b.t. de periode van ziek zijn en de gevolgen ervan te verwerken. Tegelijkertijd werd duidelijk hoe ik al die tijd, tegen beter weten in, heb gevochten om weer te kunnen leven als voorheen. Acceptatie was er al die jaren niet; lichaam, gevoel en gedachten dreven uit elkaar. Mirjam heeft deze drie componenten terug in balans gebracht. Ze is hierin geduldig, neemt de tijd en kiest zorgvuldig de stappen die nodig zijn in de voortgang van het proces. Mirjam is immer betrokken en geeft praktische handvatten waarmee je zelf aan de slag kunt tijdens en na het traject waardoor de uitwerking nog lange tijd voortvloeit.

mei 2019

‘Aan mijn heftige bevalling kon ik moeilijk terugdenken en ik bleef erg somber en gelaten, terwijl ik veel meer wilde genieten van mijn dochtertje. Ook kwam mijn wens voor een tweede kindje in de schaduw te staan van de heftige bevalling. Door met Mirjam te werken met EMDR kan ik nu rustig terugkijken op mijn bevalling en durf ik met meer vertrouwen de toekomst in te kijken en heb ik ook meer vertrouwen in mezelf. Achteraf gezien had ik dit zeker eerder moeten doen!’

februari 2019

In juli 2017 kwam mijn zoontje ter wereld het was een heftige bevalling. In mijn hoofd was ik er veel mee bezig. Ik heb niet bewust mee gemaakt dat mijn zoontje ter wereld kwam. Ik moest op foto’s zien hoe hij op de wereld kwam. Dat vond ik erg lastig. In de loop van de kraamweek kwam de verloskundige met het voorstel als ik het niet in mijn hoofd op een rijtje kon krijgen dat ik dan hulp kon krijgen. Via de verloskundig praktijk kwam ik bij Mirjam terecht.

Ik kon heel gauw bij Mirjam terecht. Alleen na drie weken dat mijn zoontje geboren was moesten we naar het ziekenhuis omdat de huisarts een hartruisje bij hem gehoord had. We kregen in het ziekenhuis van Dordrecht te horen dat ze dachten dat ons zoontje een syndroom heeft. We moesten met spoed naar het Sophia kinderziekenhuis. Daar kwam na de hele dag onderzoeken naar voren dat ons zoontje twee hartafwijkingen heeft en dat ze ook dachten dat ons zoontje een syndroom heeft. Die vrijdag stortte mijn wereld al in. Ik wist dat het niet goed was. Dat is waarschijnlijk dat ‘’ moedergevoel’’ waar iedereen het altijd over heeft. Op dinsdag werd ons leven een soort van nachtmerrie. We kregen te horen in het ziekenhuis van Dordrecht dat ons zoontje het syndroom van Williams heeft. En dat ze dit met 99 procent zeker wisten. Maar genetisch onderzoek moesten ze nog doen en daar zouden we na twee weken de uitslag van krijgen. Ik zou in deze weken beginnen met begeleiding bij Mirjam voor de bevalling. De bevalling vond ik opeens totaal niet meer belangrijk. Mijn hele leven stond op zijn kop. Mijn ideale gezinnetje stond opeens in een heel ander licht. De toekomst was en is heel onzeker. Mijn werk was opeens een blok aan mijn been. (Ik werk zelf in de gehandicaptenzorg)

Ik belde Mirjam op dat ik mijn afspraak wilde afzeggen en heb uitgelegd wat er aan de hand was. Ze gaf aan dat ze begreep dat ik nu niet over de bevalling wilde praten. Maar dat het wel heel wijs zou zijn dat ik een keer over de bevalling en de gebeurtenis met mijn zoontje zou gaan praten. Ze heeft ook de verloskundige praktijk in geschakeld. Zodat die wisten wat er speelde in ons leven.

Ik heb vanaf augustus t/m oktober met mezelf gevochten. Mijn leven stond stil. Ik had een kindje gekregen maar kon er niet trots op zijn. Durfde niet met hem op pad te gaan. Ik kwam zelf nergens meer. En ik kon ook niet van hem houden. Ik zag hem als de persoon die mijn hele toekomst op losse schroeven zette. Eind oktober gebeurde er wat waardoor ik er achter kwam dat ik het zelf niet meer kon. Ik kwam er niet meer uit in mijn hoofd. Samen met mijn man hebben we toen besloten dat het tijd was dat ik zou gaan praten bij Mirjam.

In november kon ik bij Mirjam terecht. Ze heeft mij zo ontzettend goed geholpen. Mirjam heeft als eerste gezorgd door mij een opdracht te geven dat ik weer mijn huis uit kwam wat ik eigenlijk niet meer deed.

Ik heb heel veel gesprekken gehad bij Mirjam. Ik heb er ontzettend veel van geleerd. Het was op heel veel momenten ontzettend confronterend en er hebben veel tranen gevloeid. Ik heb geleerd om mezelf weer terug te vinden. De ‘’ ik’’ die ik voor de geboorte van mijn zoontje was zou ik nooit meer worden omdat er zoveel gebeurd is in mijn leven. Met het accepteren daarvan heeft Mirjam mij geholpen. Ook de nieuwe ‘’ ik’’ heb ik door Mirjam leren accepteren. Dit gebeurde met vallen en opstaan want ik wilde geen ander persoon worden. Ik heb geleerd om van mijn zoontje te gaan houden. Een trotse moeder te zijn. Want waarom mag iedereen trots zijn op zijn kindje en ik niet? De dingen die voor ieder mens heel normaal zijn weer op te pakken. Mijn huishouden weer zelf te runnen en mijn werk weer op te pakken. Ook dingen die in mijn jeugd waren gebeurd waar ik dacht geen last meer van te hebben kwamen juist door de situatie met mijn zoontje naar boven. Ik heb dit door de therapie een plekje kunnen geven. Ik had nooit gedacht dat ik een vrouw zou zijn die door een bepaalde gebeurtenis in mijn leven uit het veld zou worden geslagen. Ik stond en sta gelukkig weer heel positief in het leven maar zonder therapie was dit niet gelukt. Ik ben heel blij dat ik de beslissing heb genomen om hulp te zoeken.

januari 2019

Naast mijn baan van 32 uur in de week stond ik altijd klaar om iedereen te helpen, zodat ik nauwelijks tijd voor mezelf over had. Ik voelde me verantwoordelijk voor anderen. Daarnaast ondervond ik veel stress in familierelaties.  Door deze last van jaren raakte ik begin dit jaar zo uitgeput, dat ik niet meer in staat was om te werken. Ik was vreselijk moe, kon me niet meer concentreren en werd depressief.

Op aanraden kwam ik bij Mirjam terecht en zij trok me langzaamaan weer uit de put. Ik leerde meer te ontspannen door ontspanningsoefeningen. Ze leerde me omgaan met verdriet, het mocht er zijn en ik hoefde het niet weg te stoppen. Ze maakte de familierelaties visueel d.m.v. systeemtherapie en grondankers en zo leerde ik op een andere manier naar relaties kijken. Hoewel de situatie niet veranderde, veranderde mijn blik hierop wel en kan ik er nu beter mee omgaan. Door EMDR zijn bepaalde angsten zo goed als weg.

Al met al ben ik door de therapie sterker geworden, kan ik beter met lastige situaties omgaan en ben ik in staat voor mezelf op te komen en aandacht aan mezelf te besteden, door leuke dingen in te plannen en niet alleen er te zijn voor anderen. Wat voelt dat goed! Want als je jezelf vergeet en je raakt overbelast hebben anderen ook niets aan je. Dit is de betere versie van mezelf.

Oktober 2018

In september 2016 heb ik hulp gezocht bij Mirjam van praktijk Estivé. Ik zat op dat moment helemaal vast in mijn leven. Ik had het gevoel dat ik geen kant meer op kon. Ik was mezelf totaal verloren! Ik was bij Mirjam op de juiste plek. Zij heeft mij eerst leren ontspannen en daarna hebben we stuk voor stuk alles aangepakt in mijn leven. Er is in korte tijd veel gebeurd maar het allerfijnste was dat ik mezelf had teruggevonden. Er waren wat beslissingen nodig om weer bij mezelf te komen. Ik heb de knoop doorgehakt om te gaan scheiden en voor mezelf te kiezen. In het jaar daarna is mijn leven 360 graden gedraaid op een positieve manier. Ik heb een superleuk huis gevonden voor mezelf. Alles verliep eigenlijk heel soepel, de scheiding, de verkoop van het huis, het inrichten van mijn nieuwe leven, waar ik zo tegen op had gezien. Ik wist dat ik deze sprong moest nemen maar durfde niet. Mirjam heeft me laten zien hoe sterk en krachtig ik ben. Uiteindelijk heb ik de sprong genomen en wat voor mooie dingen zijn er gebeurd daarna, die ik niet had durven dromen. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar. Ik ben Mirjam heel dankbaar dat ze me heeft geholpen om mezelf weer terug te vinden en mij ook weer in mijn eigen kracht te zetten. In maart 2018 ben ik terug gegaan naar Mirjam omdat er best veel te verwerken was uit mijn “oude” leven. Mirjam heeft EMDR toegepast voor een aantal trauma’s die ik had opgelopen. Het was best zwaar de EMDR sessies maar ik ben zo blij dat ik die gedaan heb. Ik ben er zoveel beter uitgekomen. Ik ben nu 2 jaar verder en als ik zie hoe mijn leven er nu uitziet dat had ik zelfs niet kunnen dromen.  Ik wil Mirjam bedanken voor alle hulp die ze mij gegeven heeft. Je moet het zelf doen maar zij heeft mij geholpen om weer op mezelf te vertrouwen en in mijn eigen liefdevolle kracht te gaan staan. Dankjewel lieve Mirjam!

Augustus 2018

In mijn relatie was ik mezelf langzaam kwijt geraakt. Ik leefde in mijn eigen hoofd, hield de schijn op dat het goed met me ging en geloofde dat ons huwelijk wel weer zou verbeteren als onze zoon wat ouder was. En zolang ik er maar voor zorgde dat het goed ging met iedereen, was ik ook gelukkig. Echt!

Tijdens het intake gesprek werd mij, achteraf gezien, 1 heel belangrijke vraag gesteld. Die ene vraag, maakte dat ik een 180 graden draai maakte. Een ommekeer, die een nieuw iets in gang zette. Ik keek op, ik zag en ging er voor. Niet meer voor mijn huwelijk, niet meer voor de ander, maar voor mezelf! Ik keerde terug naar wie ik eigenlijk altijd was geweest. Naar wie ik weer wilde zijn. Ik voelde me sterk. Ik voelde me mooi. En ik voelde me vrij.

Tegelijk met dit bevrijdende proces, werd er een rouwproces in gang gezet. Samen met het creëren van een nieuw toekomstbeeld, nam ik afscheid van mijn huwelijk. Van mijn gehuwde ik. Verwarrend. Beangstigend soms. Van pure angst en verdriet, ging ik naar euforie en rust. Met vallen en opstaan. Dat wel.

De vragen die mij gesteld werden. De oefeningen die ik deed. Het plaatje dat letterlijk uitgespeeld werd. Het doen. Dat hielp mij. Ik deed het en merkte dat ik het kon. Ik deed het. Zelf. Dat maakte dat ik me zo sterk voelde. Ik deed het zelf. Mirjam vond het ‘aan’ knopje. Ik heb het zelf ingedrukt.

De therapie bij Mirjam heeft mij meer helderheid gebracht in denken en doen. Ik kan informatie van buitenaf steeds beter ontrafelen en interpreteren. Ik kijk tegenwoordig met m’n eigen ogen naar dingen en niet meer met die van een ander! Tijdens de therapie heeft Mirjam mij op verschillende manieren laten kijken naar mijn verleden, familie en ook naar stukjes binnen mezelf. Het stukje ‘familielast’, dat ik onbewust bij me droeg kan ik nu daar laten waar het hoort. Ik draag het niet meer mee op mijn schouders en dat voelt licht en goed. Ik heb handreikingen gekregen om anders naar dingen te kijken en om dicht bij m’n eigen gevoel te blijven en daarnaar te handelen. Het is nog steeds een leerproces maar Mirjam heeft mij een duwtje in de goede richting gegeven.

Ik weet nu beter wat bij me past en ook dat het goed is om naar je eigen gevoelens te luisteren. Ik voel me steeds meer een completer mens!

JdU

“Wat was dat een bevrijding… het moment waarop ik mijn rugzakje leeg kieperde. Ik wist dat ik dat rugzakje kwijt wilde, deed mijn best, maar kreeg het niet voor elkaar. Met de hulp van Mirjam lukte het wel. In mijn rugzak zat een mix van liefdesverdriet, werkstress, vermoeidheid en innerlijke onrust. Mirjam dicteerde geen pasklare oplossing maar nam mij mee op onderzoek in mezelf. Met haar scherpe observaties en concrete vragen legde ze de vinger exact op de zere plek en werd het verborgene helder. Alle emoties mochten er zijn. Ik onderzocht ze met Mirjam, waardoor ze een plek kregen. Soms was de oplossing ogenschijnlijk simpel: een oprechte positieve kijk op een negatieve gebeurtenis maakt al een wereld van verschil.

Ze leerde mij hele praktische communicatiemethoden om mij op mijn werk beter staande te houden. Met onder andere geleide meditatie bracht ze mij in contact met mezelf, zodat ik mijn emoties (en grenzen) beter aan kan voelen. Ze leerde me met mildheid naar mezelf te kijken en de baas te zijn over al mijn karaktereigenschappen. Ik weet nu bijvoorbeeld: ik hoef helemaal niet perfect te zijn en ik bepaal wanneer mijn perfectionisme de vrije hand krijgt om mij te helpen, en wanneer het ingedamd moet worden omdat het me tegenwerkt. Het is een leerproces en ik zal mijn leven lang blijven leren, zoals iedereen. Ik ben nu in ieder geval op de goede weg. Met lege rugzak en een grote glimlach!”

MV

Welkom, neemt u de tijd om..

onze privacy policy te lezen die van toepassing is op deze website. Klikt u op 'Privacy Opties' om aan te geven hoe wij mogen samenwerken met u en uw computer.

Privacy policy | Sluiten
Privacy Opties