Denken2018-10-08T16:29:27+00:00

“Met anders leren denken van richting veranderen”

Negatieve gedachten over jezelf, ergens tegenop zien, jezelf niet de moeite waard vinden, vinden dat je van alles moet en uiteindelijk nergens aan begint. Het is een cirkel waar je soms niet uit komt, het kan je naar beneden trekken.

Gedachten bepalen hoe je je voelt. Maar ik houd mijn cliënten voor: “je bent veel meer dan alleen je gedachten”. Gedachten vormen maar een klein deel van wie jij bent.

.

Verlies jezelf niet in denken

De manier van denken wordt gevorm door je ervaringen, dat gebeurt al vanaf hele jonge leeftijd. Op basis van die ervaringen maak je een bepaald beeld voor jezelf van hoe de wereld er volgens jou uit ziet.  Ook de boodschappen die je als kind ontvangt van je ouders bepalen in grote mate hoe je de wereld om je heen ervaart. Waren deze boodschappen liefdevol, te beschermend, afwijzend, verwarrend, was je nooit goed genoeg?

Mensen verliezen zich soms in het denken, bijvoorbeeld aan wat er allemaal kan gebeuren, aan hoe je bepaalde dingen wil aanpakken. Hoe mensen daarop gaan reageren, wat mensen zullen zeggen of denken over jou. En alleen het feit al dat je hier zo over aan het nadenken bent, kan er voor zorgen dat je tot niets komt. Blijft dralen en uitstellen en je je nog onzekerder gaat voelen. Estivé helpt je denkpatroon te veranderen.

Herkenbaar?

Neem vrijblijvend contact op.

Nu contact

Je denkpatroon aanpassen

Door te denken, vertrek je uit je lichaam. Als je weet wanneer je vertrekt bij jezelf, dan kun je jezelf ook weer uitnodigen om thuis te komen. (Wibe Veenbaas). Je bent er dus niet echt als je denkt. Wil je alleen bestaan of leven?

In deze huidige maatschappij raken we het contact met ons lijf wat kwijt, we nemen weinig tijd meer om een beetje te lummelen, of wat rond te staren, wat te mijmeren of ons te vervelen. Op heel veel momenten als we even niets hoeven, pakken we bijvoorbeeld onze mobiel erbij, of gaan we voor de tv zitten. Op die manier komt je brein niet tot rust en ben je dus niet verbonden met je lichaam.

In mijn begeleiding besteed ik aandacht aan het denkpatroon en hoe dat van invloed is op jouw leven. Gedachten kun je beïnvloeden, dus ook hoe je je voelt. We zijn meer dan ons brein, we hebben ons lichaam om te voelen, onze zintuigen om alles te ervaren.

Lees verder over het “denken” en “doen” en wat het met je doet.

Welkom, neemt u de tijd om..

onze privacy policy te lezen die van toepassing is op deze website. Klikt u op 'Privacy Opties' om aan te geven hoe wij mogen samenwerken met u en uw computer.

Privacy policy | Sluiten
Privacy Opties