Met elkaar zitten we in de dagen voor kerst weer in een lockdown. Opnieuw gaan we het jaar uit met opgelegde beperkingen, onzekerheid, spanning en zijn we ongewis wat het nieuwe jaar ons brengt.

Onze veerkracht wordt aardig op de proef gesteld.
Mijn veerkracht werd ook aardig getest het afgelopen jaar.
Ik heb veel mogen leren, over mezelf, over hoe ik met de dingen om ga, over hoe ik wil leven.
En wat het meest belangrijk is in het leven, dat ik gezond mag zijn en me omringd weet door een liefdevol gezin en de verbinding met familie en vrienden. Dat wist ik natuurlijk al wel, maar het is nog duidelijker geworden.

Samenzijn zorgt mede voor veerkracht, dat we elkaar steunen, niet te ver vooruit kijken, in het nu leven en ons richten op wat wel mogelijk is. Deze elementen hebben mij het afgelopen jaar tijdens de chemotherapie ontzettend geholpen.
Inmiddels heb ik begin december mijn eerste controle gehad en alles zag er goed en rustig uit op de echo. En hoewel het een momentopname is, wil ik daarop vertrouwen.

In het nieuwe jaar wil ik mijn uren in de praktijk nog verder uitbreiden, dit zegt ook wat over hoe ik me voel, namelijk goed en vol energie! Dus vanaf half januari ga ik weer nieuwe cliënten aannemen. De wachtlijst die ik al had van mensen die mij in de tussentijd hebben benaderd, ben ik nu aan het inplannen.

Vanaf 23 december sluit ik mijn praktijk tot 10 januari, nog even tot rust komen na een bewogen jaar en ook 7 weken van zorg voor mijn vader die na een knie operatie complicaties kreeg en 2 weken in het ziekenhuis heeft gelegen. Sinds dit weekend is hij weer thuis en gaat dat ook weer goed gelukkig. Daar ben ik ook heel dankbaar voor.

Ik wil jullie nogmaals bedanken voor jullie medeleven het afgelopen jaar, al die lieve berichten en attenties, het heeft mij en ons gezin ontzettend goed gedaan. Maar nu kijk ik weer vooruit en ga ik het jaar 2022 vol goede moed in.

Tot slot, deze decembermaand is voor velen ook een moeilijke maand, samenkomen is niet altijd mogelijk en dierbaren die er niet meer zijn worden extra gemist. Of er zijn vele zorgen over werk of inkomen door deze coronacrisis.
Ik wens jullie allen heel veel liefde en dat er toch een lichtje verschijnt als het donker is om je heen.

Heb het goed met elkaar en houd elkaar vast.
Hartgroet van Mirjam