De Methode

Integratieve Psychotherapie is een kortdurende en effectieve therapievorm met unieke mogelijkheden. Ik wil graag met een warm hart werken met mensen, niet alleen aan hun problemen, maar ook met aandacht voor wat hen bijzonder maakt. Door mensen te leren gebruik te maken van hun unieke talenten en mogelijkheden kunnen ze (opnieuw) tot bloei komen.

Vanuit eigen mogelijkheden

Een belangrijk uitgangspunt van de integratieve psychotherapie is dat mensen alle benodigde hulpbronnen in huis hebben of kunnen ontwikkelen om de doelen te bereiken die hen voor ogen staan. Vaak zijn ze zich echter niet bewust van de omvang van de eigen mogelijkheden of lukt het hen maar niet om daarmee in contact te komen.

Iedereen heeft zelf de touwtjes in handen om zijn of haar eigen leven te leiden en beslissingen te nemen. Bepalend hierbij is wel hoe gemotiveerd de cliënt is om het probleem aan te pakken. Hoe gemotiveerd ben jij om weer tot bloei te komen?

Doelen bepalen en voldoende evalueren in het proces vind ik belangrijk. Echter, het is het proces van de cliënt, de grootte van de stappen bepaalt de cliënt!