Lieve mensen,

Het is een lastige tijd waar we ons nu doorheen worstelen met z’n allen; met een virus dat heel onvoorspelbaar is en met nog weinig perspectief voor de toekomst.

Ik merk dat deze onzekerheid ook zijn weerslag heeft op de gemoedstoestand, zowel bij mezelf als bij mijn cliënten. Zelf kan ik er bijvoorbeeld ook wel eens over piekeren hoe het nu allemaal verder moet en vind ik het soms moeilijk. Maar daar tegenover staat dat ik dankbaar ben dat ik en mijn gezin en dierbaren gezond zijn, dat ik mensen om mij heen heb die ik liefheb, mijn werk nog kan blijven uitoefenen, en kijk ik naar de dingen die ondanks alle maatregelen nog wel mogelijk zijn. Maar ik realiseer me dat er genoeg mensen zijn die dat vooruitzicht niet hebben en waar grote zorgen zijn.

Het is belangrijk dat de geestelijke gezondheidszorg in deze tijd goed toegankelijk blijft, voor alle leeftijden. En ik doe alles wat in mijn vermogen ligt om dat binnen mijn eigen praktijk mogelijk te maken.

Vaak zie ik nu namelijk ook mensen voorbij komen in mijn praktijk die al een probleem of klacht hebben en dat Corona er dan nog eens bovenop komt, zodat het nog zwaarder wordt voor iemand. Ik vind het belangrijk om juist in deze tijd van waarde te kunnen zijn en open te blijven. Ik denk dat dit ook iets is wat we geleerd hebben uit de eerste golf, de reguliere zorg niet meteen afkappen.

Dus ik hoop dat ik en mijn collega’s in de GGZ zo lang mogelijk op locatie mogen blijven werken, zodat de mensen ook kunnen blijven komen met inachtneming van alle corona protocollen. En mocht dat niet mogelijk zijn dan is online therapie met de belmodule van Therapieland, waar ik als praktijk op geabonneerd ben, een veilig alternatief.

Juist in deze tijd omkijken naar elkaar en hart voor elkaar.

En ik steek een hart onder de riem bij een ieder die dat nodig heeft.

Mirjam