“Vanuit het gevoel bepalen, wat je verlangen is”

“Ik voel me niet mezelf, wie ben ik dan?”. “Ik ben mezelf kwijt geraakt”. “Ik ben mezelf voorbijgelopen”. Zo maar wat uitspraken van cliënten die ik regelmatig hoor in mijn praktijk.

“Liever ben ik razend, dan dat ik mijn verdriet voel”. “Liever ga ik snoepen, dan dat ik voel hoe het mij raakt”. “Liever blijf ik thuis, dan dat ik mijn angst onder ogen zie”. “Ik ga liever elke dag keihard sporten, dan dat ik ervaar hoe leeg ik me diep van binnen eigenlijk voel”.

Gevoelens waar je van af wilt

Gevoelens die over het algemeen door mijn cliënten worden ervaren en waar men van af wil: onzekerheid, somberheid, opgejaagd, onrustig, leeg, verdrietig, schaamte, gespannen, angst.

Daar waar je last van hebt, zal niet vanzelf overgaan, maar je kunt er wel mee leren omgaan. Met ermee leren omgaan bedoel ik inzicht krijgen in jouw patroon, waarin je de pijn vermijdt. Als je inzicht krijgt in hoe je dat doet, komt er overzicht en kun je de pijn leren aanvaarden.

Pijn staat voor iets dat je bijvoorbeeld ooit heb moeten opgeven. Iets dat je niet kunt zijn, waar je niet aan kon voldoen. Pijn kan ook staan voor een ingrijpende traumatische gebeurtenis die je in je leven hebt meegemaakt.

Hoe je bent geboren, welkom bent geheten, bent opgevoed en opgegroeid bepaald ook in grote mate hoe je omgaat met tegenslagen in je leven. Estivé kan je hierbij begeleiden

Herkenbaar?

Neem vrijblijvend contact op.

Nu contact

Omgaan met tegenslag

Als je die pijn aan kunt kijken, het kan omarmen, kun je je ermee verzoenen en hoef je er niet meer van weg te rennen.

Vaak weten we wel dat het anders kan, maar lukt het niet daarmee in contact te komen en te veranderen. Met behulp van de methodes die de integratieve psychotherapie biedt, kunnen we die verbinding wel maken

Zonder oordeel voelen, leren aannemen en al je delen liefhebben, dat is waartoe ik mijn cliënten uitnodig. Dat doen we o.a. door middel van ontspanningsoefeningen, visualisatie, Somatic experience, lichaamsgerichte focus oefeningen. Op die manier komen we namelijk bij de diepere laag terecht.

Lees verder over het “denken” en “doen” en wat het met je doet.