Mijn verwijzers en mijn cliënten die ik onder behandeling heb, wisten dat ik er even tussenuit moest voor een operatie en zij zijn inmiddels ook ingelicht over het hierna volgende nieuws.

Begin maart is er tijdens onderzoek een cyste ontdekt aan mijn eierstok. Op 18 maart jl. ben ik geopereerd en helaas is de uitkomst van mijn operatie niet wat ik had gehoopt. Tijdens het verwijderen van mijn eierstokken is namelijk kwaadaardig weefsel ontdekt en dit heeft als consequentie dat er een nabehandeling met chemotherapie nodig is.

Ik herstel goed van mijn operatie en gelukkig is mijn perspectief genezing, maar het betekent wel dat ik langer uit de roulatie ben en dat ik niet zoals ik eerder hoopte begin mei weer zou kunnen gaan werken.

Ik weet niet (en de arts kan me dat ook niet met zekerheid vertellen) hoe ik ga reageren op de chemotherapie, soms zijn er weinig bijwerkingen maar dat kan ook anders zijn. Vandaar dat ik heb besloten dat ik beter duidelijk kan zijn door mijn praktijk in ieder geval tijdelijk te sluiten tot 1 oktober a.s.  Voor mijn cliënten vind ik het ontzettend jammer dat ik ze niet meer kan ondersteunen, maar zij hebben recht op een therapeut die beschikbaar is en er helemaal voor ze kan zijn en ik weet niet of ik daaraan kan voldoen.

Natuurlijk betekent deze beslissing voor mij ook dat ik me in alle rust kan richten op mijn proces op weg naar genezing.

Naar het zich laat aanzien zal ik  over 2 weken beginnen met de chemotherapie en zal de behandeling ongeveer een half jaar in beslag nemen. Eind september hoop ik te kunnen beslissen wanneer ik weer aan het werk kan.

Gelukkig voel ik me gesterkt door mijn fijne gezin en sta ik positief in mijn behandeling, ik realiseer me dat niet iedereen die kanker krijgt voor genezing kan gaan, dus daar ben ik dankbaar voor.

Als je op de hoogte wilt blijven van toekomstige ontwikkelingen, dan kan dat via de nieuwsberichten op mijn website, faceb